Afgelopen weekend was er dan de Iniminiponykamp bij Ponyclub Van’t Knoal.

En we kunnen terug kijken op zeer geslaagd weekend.

De weersgoden waren ons dit jaar goed gezind. Het was prachtig mooi weer. Voor als het nog zou gaan regenen had John nog wel een trailer op de oprijlaan gezet zodat de kinderen daar evt in konden slapen maar de meeste kinderen hebben dus lekker in de tentjes slapen. Deze stonden op de laan naar de grote wei op gesteld!
  

We begonnen om 5 met het opzetten van de tenten samen met de ouders, waarvoor nadien een kop koffie was met cake of koek!

Daarna was de barbeque gepland met patatjes die Gretha weer heerlijk gebakken heeft.

Kim had dit jaar de leiding over deze dagen. Zij heeft die avond gezellige spelletjes georganiseerd, waarbij iedereen meedeed en ze hadden veel lol.

Toen het donker begon te worden heeft Gradus een kampvuurtje gemaakt waar we gezellig om heen konden zitten en marshmallows konden worden warm gemaakt.

  

Rond 11 gingen de meeste kinderen al naar hun tenten, want ja, dat is natuurlijk ook heel gezellig en of ze hebben geslapen?? Tja dat is maar de vraag….

 

’s Morgens om half 9 waren de vrijwilligers al van de partij met verse broodjes en maakten de tafels klaar voor het ontbijt van 9 uur. Er waren dus meiden die nog om 9 uur moesten worden gewekt maar de meeste kinderen waren al wakker.

 

Na het ontbijt gingen we met zijn allen de paarden/pony’s, herten, walibi’s, lama, ezels, duiven voeren, en andere werkzaamheden zoals mest ruimen etc doen, want ja dat hoort er natuurlijk ook bij.

Na de koffie ging Kim spelletjes met de pony’s doen. Ze moesten eerst worden gewassen, geborsteld en mooi worden gemaakt, waarna ze stoeltje gingen dansen met de pony’s ( zie foto).

Om 12 de lunch met lekkere broodjes en knakworsten en toen gingen we in groepjes om de beurt in de kar met Nienke ervoor naar de start van de speurtocht. Gezellig in het bos waarbij Janet en Josetta in het park klaar stonden met drinken en chipjes.

En ja, dan komt er een eind aan zo een dag. Om 4 uur kwamen de ouders er alweer aan om de tenten af te breken en de kids weer mee te nemen.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde ponykamp met prachtig mooi weer! En aan de reacties van de kinderen te horen hebben ze genoten.

Op naar volgend jaar!!!!

Klik hier voor meer foto’s

« »